bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Decembrie

Dacă pentru albine luna decembrie reprezintă doar o parte din perioada în care ele se află în plin repaus de iernare, muncile stuparului în această lună, sunt aceleaşi prevăzute pentru întreaga perioadă a repausului hibernal, având ca obiective principale:
- Supravegherea şi controlul exterior al stupilor (coloniilor).
- Asigurarea unei linişti depline în stupină.
- Folosirea timpului disponibil al stuparului pentru documentarea, informarea şi perfecţionarea teoretică şi practică în domeniul apiculturii.
- Procurarea şi refacerea inventarului apicol etc.
- Utilizarea în timpul iernii a „preşurilor” montate deasupra fundului stupilor (sub fagurii din cuib) pentru constatarea din exterior a stării sănătăţii şi a stadiului vieţii coloniei de albine.
- Se continuă controlul prin sistemele de ascultare din exterior şi se efectuează analizele resturilor descoperite pe preşurile de pe fundul stupului.
- Îndepărtarea fără zgomot a zăpezii şi gheţii formate pe scândurile de zbor precum şi protejarea suplimentară (la nevoie) a stupinei contra vânturilor şi curenţilor reci.
- Îndreptarea cu grijă şi la timp a stărilor anormale constatate la unele colonii (fără matcă, fără hrană, atac al şoarecilor).
- Este perioada de procurare a uneltelor, inventarului şi a mijloacelor pe care le folosim în practicarea stupăritului în sezonul apicol activ. De asemena, se confecţionează şi se repară într-un atelier special amenajat (astfel ca să nu se creeeze zgomote, trepidaţii etc.) în apropierea stupinei sau pavilionului. În acest atelier (spaţiu de lucru exterior stupinei) se vor realiza prin mijloace gospodăreşti: rame, însârmări, hrănitoare, efectuarea unor reparaţii, chituiri şi vopsiri la stupi şi la uneltele vechi.
- Dezinfecţia, recondiţionarea şi vopsirea stupilor sunt operaţii ce se realizează în perioada de iernare, inclusiv reformarea fagurilor vechi, şi extracţia cerii în vederea valorificării ei prin vânzare sau schimb cu faguri artificiali.
- Este util şi recomandabil să-şi definitiveze bilanţul actualului an apicol pe baza experienţelor şi rezultatelor obţinute şi să-şi alcătuiască planul de activitate pentru sezonul apicol următor ţinând seama de perspectivele şi posibilităţile reale de care dispune, inclusiv de disponibilităţile muncii sale în stupină precum şi de problemele semnalate în calendarele lunare apicole.